Incheiere suport Mastercont

Dragi utilizatori ai Mastercont,

După 23 de ani de funcționare, am luat hotărârea că trebuie să ne innoim și să fim la zi cu noile tehnologii și cerințe.

Va mulțumim pentru colaborarea atât de lungă.

Din păcate, tehnologia folosită atunci nu permite adăugarea de funcții care v-ar ajuta și mai mult. Între timp, așa cum o parte deja știți, am creat un alt program de contabilitate. Unii dintre utilizatorii Mastercont deja au migrat către noul program.

În aceste condiții, suntem nevoiți să incheiem dezvoltarea Mastercont peste un an.

Mastercont va mai beneficia de actualizări și suport până la data de 31.05.2021.

Acest lucru este necesar pentru că este construit pe o tehnologie care a rămas în urmă și nu se puteau face multe lucruri pe care ni le-am fi dorit.

De asemenea, având în vedere că am creat alt program de contabilitate, a fost situația ingrată de a efectua modificări legislative în 2 programe, lucru dificil de realizat mai ales când ANAF publică modificări ale declarațiilor cu doar 2 zile înainte de termenul de depunere.

În aceste condiții, vă invit să folosiți Tigriscont pentru a beneficia de noile avantaje

 • posibilitatea de a lucra din orice calculator pe aceeași baza de date, indiferent de locația utilizatorului
 • dacă sunteți firmă de conta, clientii dvs. își pot genera facturile direct în el și le veți regasi în contabilitate, fără să mai faceți alte importuri, etc.
 • o stabilitate mult mai mare a bazei de date
 • clienții firmelor de conta pot să vizualizeze online unele rapoarte, în timp real (furnizori, clienti, registru casa, etc), prin autentificare din browser. Asta inseamna ca ei pot sa-si vizualizeze fise furnizori/clienti, balante furnizori/clienti, din browser, fara sa fie nevoiti sa va contacteze.
 • depunere a declarațiilor și primire recipise direct din program, fără nevoia de a utiliza platforma eGuvernare sau alte programe de depunere declarații
 • multe alte lucruri interesante

În cazul în care licenta de actualizări Mastercont expiră în perioada următoare, până în mai 2021, puteți să

 • contractati o licență Tigriscont pe un an și veți beneficia atât de Tigriscont cât și de Mastercont (pentru Mastercont până cel târziu la 31.05.2021).
  sau
 • contractați o licență de actualizări Mastercont cu valabilitate de maxim data încheierii suportului, la un cost proporțional cu numărul de luni rămase până la acea data.
  De exemplu, dacă licența dvs. actuală expiră în 1 septembrie 2020, costul va fi 100 EUR * 9/12 + TVA. = 75 EUR+TVA.

În cazul în care la 1 ianuarie 2021 veți continua cu Tigriscont, primele 3 luni de utilizare vor fi gratuite iar licența de utilizare pentru el se va prelungi cu 3 luni începând cu data la care ar expira în mod obișnuit.

Puteti descarca programul de la

https://www.tigriscont.ro/

Costurile pentru Tigriscont sunt chiar mai mici decat pentru Mastercont.

Exemple de costuri:

 • un utilizator – 450 lei+TVA/an
 • un utilizator suplimentar – 180 lei+TVA /an

Pentru transferul soldurilor din Mastercont in Tigriscont trebuie

 • din Mastercont -> Solduri Initiale -> Transfer in Tigriscont. Se va genera un fisier.
 • din Tigriscont -> Solduri Initiale -> Import din Mastercont si alegeti fisierul generat mai sus

Este de preferat ca transferul sa se efectueze dupa ce se inchide anul 2020, pentru a evita modificarea soldurilor preluate.