Declarația Unică din e-Tigris

e-Tigris vă poate facilita completarea automată a declarației unice în baza următoarelor surse de date

  • declarațiile D205 pentru veniturile care se declară în acea declarație (ex. dividende, etc.)
  • preluarea din Saga PS pentru persoane fizice autorizate, cabinete sau alte entități a căror contabilitate o realizați cu acest program.

Modul de generare a declarației unice

Intrați în meniul Declarații și alegeti Declarația unică

Apoi va trebui să alegem folderul unde ați salvat declarațiile D205. Pentru a putea fi preluate de program, trebuie să fie deja semnate (deci cele pe care le-ați depus deja la ANAF).

De asemenea, daca doriti să generați DU și pentru datele din Saga PS, veți alege și folderul unde aveți instalat Saga PS.

Apăsați pe Start. Acum programul va prelucra folderele specificate și va culege date din ele.

Alegeti tab-ul pentru dividende sau/si Saga PS și completati datele lipsă. Acestea nu se regăsesc in D205 (ex. adresa, telefon, etc)

Pentru datele preluate din Saga PS va trebui să completați

  • numele persoanei fizice,
  • CNP
  • Adresa de domiciliu

La final apăsați pe Genereaza DU

Se va deschide PDF-ul inteligent cu declarația unică. Pentru a prelua efectiv datele in aceasta, după deschidere veti apăsa pe butonul din imaginea de mai jos.

De menționat că, în cazul în care aveți mai multe surse de venit (ex. dividende de la mai multe firme ori dividende+activitati a căror contabilitate o țineți in Saga PS), sumele se vor cumula automat.

De asemenea, e-Tigris nu va completa veniturile estimate pentru anul în curs ci veniturile realizate în anul specificat.

Trebuie să aveți în vedere dacă mai există și alte venituri decât cele preluate automat de program din D205 și Saga PS.

Înainte de depunere mai aveți de făcut verificări și eventualele editări în declarație. La final, trebuie validată și semnată electronic.