Actualizare Tigris394 Verificator

Multe din funcțiile programului au venit ca urmare la cererile clienților nostri. De exemplu, cum ați putea evita unele probleme cu ANAF-ul în cazul în care ați facturat fără TVA unui partener intracomunitar, dar la data controlului acesta este radiat din VIES?

În lipsa unei dovezi că la data facturii acel partener a fost înregistrat în VIES, puteți avea probleme destul de serioase.

Pentru a rezolva eventualele probleme, lui Tigris394 Verificator i-a fost adăugată posibilitatea de verificare a declarației D390 – VIES.

Deci, de acum, pe lângă D394 se poate verifica și D390.

Programul va efectua verificarea dacă partenerii declarați în 390 sunt înregistrați in scopuri de TVA în țările membre UE.

Deoarece sistemul VIES nu permite verificarea la o anumită dată, evaluarea se face la data curentă. Acest lucru înseamnă că trebuie să verificați cel putin când întocmiți declarația. Ideal ar fi să verificați înainte de a întocmi factura.

După verificare, programul reține istoricul verificărilor, astfel, în caz de nevoie, îl puteti regăsi foarte ușor.

Pentru fiecare partener verificat și prezent in VIES, se va reține și numarul cererii de verificare. Acest număr ar putea să vă fie util în cazul unor dispute cu ANAF. De asemenea, se vor retine verificările efectuate, așa cum au fost raportate. Veți regăsi un folder cu tot istoricul verificărilor, grupate pe codul fiscal al clientului dvs./an/luna declarație. Implicit, acest folder este C:\Tigris394Verificator\Istoric, însă îl puteți modifica.

Istoric la verificări punctuale

De acum, se va consemna un istoric al verificărilor și atunci când le efectuați punctual, fără verificarea unei declarații anume. Pentru a putea primi un numar de interogare (pe care să-l folosiți in caz de dispute cu ANAF), este necesar să completati propriul CIF al firmei românești, căreia îi țineți contabilitatea, de exemplu. Acest cod fiscal il definiti in meniul Verificare D390-Setari.

 

Deoarece verificarea în VIES se face prin interogarea bazelor de date din fiecare stat membru, există posibilitatea ca în anumite momente verificarea să nu fie posibilă pentru anumite țări. În acest caz, va trebui să reluați procedura de verificare după un timp.

Cum puteți vizualiza ce verificări ați făcut?

  • Intrați în meniul Verifică D390 – Istoric verificări
  • aici vor apărea toți partenerii căutați in VIES
  • puteți filtra după oricare din coloanele dorite ori dupa mai multe coloane. De exemplu, se poate pune filtru după propriul CIF, an+luna declaratie.

Pentru a vizualiza confirmarea oficială, primită prin sistemul VIES, apăsați în dreapta pe Vezi confirmarea.

Alegere skin

Începând cu versiunea 2.0.0.12, aveți posibilitatea de a alege skin-ul programului.

Apăsați pe butonul marcat mai sus si alegeți tema dorită.

 

Programul se poate descărca de la

http://dl.tigriscont.ro/394Ver/setup.exe