Informații financiare pentru clienții firmelor de conta

Un lucru important pentru firmele de contabilitate profesioniste este să-și informeze clienții despre situația financiară și fiscală a firmelor respective. Atunci când ei sunt informați ei pot lua decizii în timp util pentru a evita intrarea în niște situații neplăcute, cu urmări posibil majore.

Un lucru rău care li se poate întampla este să intre în faliment din cauză că nu au știut în ce situație e firma lor. Acest lucru este rău și pentru contabil pentru că, de exemplu, pierde un client. Dar nu numai.

Cu ce vă ajută e-Tigris?

e-Tigris poate să genereze informări din care să rezulte cum stă fiecare firmă. Dacă lucrați cu Saga C, extrage datele din contabilitatea dvs. și face o sinteză utilă pe care o puteți analiza și o puteți transmite și clienților dv.

Ce cuprinde o informare?

În prima parte, informarea va cuprinde detalii despre starea firmei, așa cum apare în registrele ANAF. Adică dacă este plătitoare de TVA, inactivă fiscal, domiciuliul fiscal, etc.

Au fost multe situații în care nici administratorul firmei dar nici contabilul nu au știut că a devenit inactivă fiscal. Starea de inactivitate se va putea regăsi direct în acest raport.

Mai departe, va conține informații despre profitul realizat în perioada informării, precum și un sumar cu datoriile firmei.

În continuare va fi o detaliere a principalilor indicatori.

Detaliere datorii

Apoi va fi generată o listă detaliată cu datoriile către furnizori, creanțele (clienții) neîncasate.

Un alt lucru important este și generarea raportului privitor la situația avansurilor spre decontare (soldurile analitice ale contului 542).

De asemenea, veți fi informat în legătură cu situația creditărilor (cont 455).

Mai jos veți avea o situație cu veniturile și cheltuielile din perioada curentă


Un lucru inedit este și un raport comparativ al veniturilor și cheltuielilor pe ultimele 6 luni (în care există date în Saga C). Cu acesta, administratorii firmelor vor ști care este componența veniturilor și a cheltuielilor, cum au evoluat. În acest fel, vor putea să ia decizii din timp privitoare la activitățile pe care să le întreprinda.

Situațiile financiare se pot genera bulk, pentru toate firmele din Saga C

Pentru a genera aceste situații, nu trebuie să intrați in fiecare firmă în parte. eTigris le va putea genera pentru toate firmele, deodata, ori puteți selecta pentru ce firme doriți să le generați.

Se vor putea salva bulk în fișiere PDF sau chiar în fișiere docx (editabile).

Se pot trimite prin email

Dacă doriți, aceste informări le puteți trimite prin email direct din eTigris.

Se generează foarte rapid.

Rapoartele se generează foarte rapid, iar după comanda de generare nu mai este necesară intervenția operatorului.

Cum generați rapoartele?

Definește calea Saga C (daca nu ai facut deja acest lucru). Vei alege calea unde e instalat programul, nu calea catre o anumita firmă

Alegi perioada care te intereseaza, selectezi firmele (una, mai multe sau toate) apoi Generezi

După generare ai urmatoarele opțiuni

Rapoartele există și în TigrisCont

Informările financiare se pot genera nu doar de utilizatorii Saga C care utilizează eTigris ci și de utilizatorii care lucrează cu programul de contabilitate Tigriscont.

Conținutul rapoartelor este același.

Programele se pot descărca de la

Această intrare a fost publicată în idei . Pune legătura în semnele de carte.