Import extrase de cont in Tigriscont

Importul extraselor vă va scuti de multă muncă. În loc să operați manual fiecare rând din extras, veți beneficia de un tool care va efectua o parte din munca dv.

În acest moment, Tigriscont se poate folosi pentru importul semi-automat al tranzacțiilor de la următoarele bănci

  • Banca Transilvania
  • ING BANK

În viitorul apropiat se vor adăuga mai multe bănci.

Ce aveți de făcut?

În primul rând, obțineți fisierele CSV aferente tranzacțiilor din banca dv.

Pentru a obține tranzacțiile din Banca Transilvania, intrați în contul dv, alegeți Conturi proprii – Căutare tranzacții. Apoi alegeți perioada. După ce ați ales perioada și ați confirmat, veți avea o opțiune de export in CSV.

Apoi vom importa acel fișier în Tigriscont

Intrăm în meniul Financiare – Bănci – Lei. Alegem contul pentru banca respectivă. Apoi apăsăm pe Importă extrase.

Următorul pas este important. După ce ați apăsat pe Importă extrase, veți alege fișierul CSV de la banca dv după car se vor încărca datele. Mai departe, trebuie să asociem clienții și furnizorii, precum și facturile aferente.

Programul va propune o împerechere dintre partenerii din extras cu cei din baza de date Tigriscont. Pot fi diferențe între cele două deoarece căutarea se face după nume, nu după CIF, de cele mai multe ori. Astfel, pot fi moduri diferite de scriere.

Pentru fiecare rând în parte va trebui să

  • dacă este o tranzacție care nu implică un furnizor sau client, completați contul corespondent și apăsați pe Salvare. După ce ați completat contul corespondent, acesta se va folosi și autocompleta pentru toate tranzacțiile de același tip. Pe viitor, nu va trebui să completați acest cont.
  • dacă este o încasare sau plată care implică un client sau furnizor trebuie să urmăriți dacă numele din coloana Partener în Tigris este cel corect, conform coloanei Partener în extras. Dacă este nevoie să-l creați în Tigris, apăsați pe + și adăugați-l.
    Mai departe, dacă pentru partenerul curent există facturi înregistrate, acestea vor apărea jos. Completați suma pe care doriți să o alocați acelei facturi, ori apăsați pe Integral, dacă se plătește toata factura.
  • Dacă este totul în regulă, apăsați pe Salvează. Acum se vor înregistra în contabilitate iar rândul respectiv va dispărea din ecranul de import extrase.

Importul semi-automat vă scutește de muncă prin faptul că nu mai trebuie să adăugați manual fiecare rând ci doar să confirmați partenerii și facturile. Erorile umane se vor reduce la minim iar timpul de operare va fi semnificativ mai mic.