Contabilul – poștașul SPV

De la 1 martie 2022, toate persoanele juridice trebuie sa fie inrolate în SPV. Asta înseamnă ca toate documentele se vor primi si transmite numai pe această cale.

Cum, de regulă, contabilii sunt cei care au acces in SPV-ul clienților lor, unele documente vor trebui trimise către administratorii firmelor în cauză.

Acest lucru se poate face manual, dar există și soluții pentru redirecționarea automată a unor tipuri de documente.

De exemplu, somațiile, popririle, etc. se pot trimite automat către administratori.

Soluția automată poate fi e-Tigris. Acesta va redirectiona automat mesajele cu documentele primite in SPV, în funcție de criteriile alese.

Cum puteti face acest lucru?

  1. Asigurati-vă că ați configurat serverul SMTP (necesar pentru a trimite orice email din eTigris). Procedura o regasiti aici https://helpdesk.medialogic.ro/articles/47843-cum-configurez-sa-trimit-emailuri-din-etigris
  2. Asigurați-vă că ați completat adresele de email ale clienților vostri. Intrați în meniul Firme eTigris -si verificați coloana Email dacă este completată. Daca nu este, apăsați sus pe Date societate și completați adresa.
  3. Setați ce tipuri de documente doriți să le redirecționați automat către clienți. Numai acele documente se vor trimite. Spre exemplu, daca primiți o notificare de nedepunere declarații și dacă nu ati ales să o trimiteți, aceasta nu se va trimite. Fără să bifați explicit că doriți trimiterea unui tip de document, acesta nu se va trimite. Cum faceți acest lucru?
    – intrați in meniul SPV – verificare mesaje sau transmitere solicitari
    – alegeti succesiv tipurile de documente pe care doriți să le redirecționați automat apoi bifați jos Trimitere automata prin email și apoi Salvați.
    – procedați la fel pentru fiecare tip de document de redirecționat.

Din acel moment, documentele alese se vor trimite automat către clienți.

Detalii despre eTigris puteți găsi aici